VEEL GESTELDE VRAGEN

We gaan uit van een 10 kW warmtepomp met een cop van 5, wat een stroom opname geeft van 2 kW. Stel deze warmtepomp draait 2000 uur voor verwarmen van het huis en tapwater, geeft dit een stroom verbruik van 4000 kW op jaar basis.
Dit is afhankelijk van waar de warmtepomp is geïnstalleerd en hoe hard hij moet werken. Om hier een goed beeld van te krijgen. Kunt u bij ons altijd komen luisteren.
Wij werken hoofdzakelijk met Monobloc warmtepompen, welke in de fabriek zijn gevuld met koudemiddel. Dus op de werkvloer geen koudemiddel handelingen.
Uw huis heeft een warmteverlies, welke steeds hoger zal worden naar mate het kouder wordt. Hierbij kijken we naar de afgelopen 5 jaar om het juiste vermogen van de warmtepomp te bepalen voor uw woning.
Voor een nieuwbouw woning pakken we hiervoor de warmteverlies berekening. Bij een bestaande woning het bouwjaar / afgifte systeem / gasverbruik / aantal bewoners

Natuurlijk kan dit, echter is een warmtepomp gemaakt om op een lage temperatuur zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Hoe hoger de temperatuur hoe minder efficiënt. Waarbij de constante aanvoer van 55 graden maximaal is.
Dus een combinatie van zeer lage temperatuur vloerverwarming en een warmtepomp is het meest efficiënt.

Ja er is subsidie verkrijgbaar. De meldcode is KA22541 € 3.000,00

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.