STAPPENPLAN NAAR ZORGELOOS GASLOOS

Om een woning comfortabel te verwarmen met een warmtepomp, moet er aan een paar basis elementen worden voldaan. De basis is een lage warmteverlies en ventileren met een warmte terug win systeem. Vloerverwarming of convectoren als warmte afgifte systeem. Voor nieuwbouw woningen is dit standaard.

Voor bestaande woningen moeten deze punten worden gecontroleerd en, of worden aangepast.

HIERVOOR HEBBEN WE EEN HANDIG STAPPENPLAN ONTWIKKELD

ISOLEREN

Om een woning zuiniger comfortabel te maken, zal deze eerst voldoende geïsoleerd moeten zijn. Dak, muur, vloer, glas en deuren moeten voldoen aan de gestelde isolatie eis.

VENTILATIE

Hierbij wordt eerst gekeken naar het huidige systeem. Vaak is deze te verbeteren door de woonkamer en keuken te voorzien van een decentraal ventilatiesysteem met warmte terugwinning.

LAAG TEMPERATUUR AFGIFTE

Vloerverwarming is in de meeste gevalen de mooiste oplossing. Maar wandverwarming is ook een comfortabele optie, een ander alternatief zijn laag temperatuur radiatoren.

WARMTEPOMP

Zorgeloos Gasloos heeft een unieke warmtepomp ontwikkeld. De Versi I. Een compacte luchtwarmtepomp zonder buitendeel. In tegenstelling tot veel andere warmtepompen kan onze Versi I op de zelfde locatie als de huidige gasketel gemonteerd worden. Montage is heel eenvoudig. Er hoeft geen F-gas gecertificeerde installateur aan te pas te komen. In veel gevallen kunnen mensen dit zelf. Doordat er bij onze luchtwarmtepomp geen buitendeel geplaatst hoeft te worden is er geen vergunning nodig. Er is geen geluidshinder voor uw buren en het uiterlijk van uw woning wordt niet aangetast.

zonnepanelen

Bij het gebruik van een warmtepomp gaat u uiteraard meer stroom verbruiken. Daarentegen zult u geen of weinig gasverbruik meer hebben. Om de verhoging van stroomverbruik op te vangen is het zeer raadzaam om zonnepanelen toe te passen.