Warmtepomp in Eexterveen

Van het een komt het ander….

Het begon allemaal met onze wens om de houten vloer in de keuken te vervangen door een tegelvloer. ‘Maar misschien moeten we dan alle vloeren maar doen’.

Na een bezoek aan Tegelhuys Gieten, waar we de tegels uitkozen, kwam eigenaar Jacco Langebeeke langs om de oppervlakte te in te meten. Tijdens het gesprek met Jacco kregen we ideeën om de zaak nog wat grondiger aan te pakken.

Na het slopen van de oude houten en betonvloeren en het uitgraven ervan, lieten we schuimbeton storten, vloerverwarming, een anhydriet deklaag en daarover een tegelvloer aanleggen.

Naast veel zelf-kluswerk, hebben vanaf dat moment ervaren hoe prettig het is om zo’n ingrijpende klus door drie samenwerkende bedrijven te laten doen: Tegelhuys, Vloerverwarming Nederland en Zorgeloos Gasloos.

We zijn heel erg tevreden over het eindresultaat: Naast een mooie vloer, zijn we met ons huis uit 1905, volledig van het gas af. De Kronoterm Versi-I warmtepomp en een 300 liter boiler hebben we laten plaatsen in een aparte ruimte in het achterhuis. Buiten hoor je de warmtepomp nauwelijks, en binnen ook bijna niet. Alleen bij kouder maakt hij iets meer lawaai, maar dat is nog steeds heel beperkt.  Maar het belangrijkste: Het is nu overal behaaglijk warm in huis (en onze zonnepanelen helpen mee dat de energiekosten enigszins beperkt blijven).

Plaats:

Eexterveen

Oprachtgever:

Dhr. Luinge